За нас

Здравейте, Приятели !
Добре дошли в Света на Келтите.

Казвам се Щерьо Щерев, председател съм на новосъздаденото Сдружение „Историческо Наследство”.

Главната цел на Сдружението е да запознаем нашата публика с древни обичаи и празници, а защо и да не празнуваме заедно !

Една от древните култури и келтската. Може би не знаете, че по българските земи е имало Келтско Царство „ТИЛЕ” през 3 век пр.н.е. Смятаме да организираме възстановка на осемте Келтски празника, да популяризираме Келтската кухня и музика.

Част от текстовете са дадени само на български, бързам да Ви кажа, че причината не е в Балканския национализъм, а чисто и просто на англоезичните няма защо да обясняваме историята на Келтите.

Предлагаме на Вашето внимание и нашите скромни опити за превод и компилация на най-популярните обичаи, свързани с Осемте Келтски Празника.

И още нещо, ние от „Келтско Наследство” сме любители на Келтската  култура и вероятно като всички „начинаещи” предлагаме на Вашето внимание информация, която може да е „спорна” за професионални келтолози. Подбрахме данни, които най-често се срещат в уеб-сайтове, особено за празнуване на Осемте Келтски празника, с цел да стимулираме Вашия интерес към колоритните Келтски традиции.

Поздрави
Щерьо Щерев
Председател на Сдружение „Келтско Наследство”

Facebook Comments

This post is also available in: English