По пътя на келтите

Уважаеми приятели !

Ние от Сдружение „Келтско наследство“ решихме да направим нещо ново и полезно за популяризиране на келтска култура в България.

Идеята е да подготвим поредица от 4 книги през 2020г., с работно заглавие „По пътя на келтите“, които да съдържат подробна информация за келтите в България от находки в музеи и частни колекции, от исторически източници, както и данни в  Автоматизираната Информационна Система “Археологическа карта на България“.

Всяка книга ще има статии от утвърдени български и чуждестранни учени – историци, археолози, траколози и келтолози, работещи по темата в България и чужбина. С някои от тях вече сме провели разговори и получихме принципно съгласие за авторството.

Ще подготвим и мултимедийни дискове, съдържащи видео-интервюта с келтолози, електронната версия на книгата, филми за келтски артефакти в българските музеи или виртуални посетителски програми, където е възможно.

И не на последно място, смятаме да поместим информация за достъпността на местата, свързани с келтска култура – пътища, хотели, ресторанти, туристически пътеки, адреси на туристически центрове и водачи.

Четирите издания смятаме да отпечатаме в луксозен формат, в тираж по 500 бр., като информация ще бъде преведена на английски и френски език.

За тази благородна цел имаме нужда от Вашата подкрепа. Разбира се, ще търсим големи и малки рекламодатели за финансово подпомагане, но смятаме, че помощта  на всеки от Вас, интересуващ се от келтската култура ще бъде от полза и ще ускори реализирането на тази идея.

В сайта на еPay.bg регистрирахме сметката на нашето сдружение. Ако искате да подкрепите нашата кауза, направете Вашето дарение, като използвате формата по-долу или преведете средствата директно по сметка IBAN BG69 STSA 93000022124354  BIC: STSABGSF ДСК Бургас за  НПО „Сдружение Келтско наследство“ – с.Хлябово, общ. Тополовград

Описание Сума
По пътя на келтите BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

Ако искате да помогнете като юридическо лице, ще ви издадем документ от името на сдружението, с който ще ви бъдет признат счетоводен разход за дарение по чл.31, ал.13 от Закона за корпоративното подоходно облагане.

Всеки дарител ще получи специален келтски знак „Дървото на Живота“ /”The Tree of Life”/ и Сертификат за Дарение.

В сайта ни www.celtic-society.com отделихме специален раздел „По пътя на келтите“, в който ще Ви информираме за всички етапи на подготовката и реализацията на този проект, както и отчет за изразходване на получените средства.

Наистина разчитаме на Вашата подкрепа, защото келтите го заслужават, нали ?

Ако имате въпроси – 0878 562556 Сурен  Исраилян /Viber, WhatsApp/ – Председател на УС на Сдружение „Келтско наследство“ или info@celtic-society.com или   Фейсбук – Сдружение Келтско наследство

Facebook Comments